NewsflashNEWSFLASH! It’s new Ed(you)cation for you!

Welcome to our monthly Newsflash segment it’s edutainment at it’s best!

Join the #indolaselected squad as they become our education experts and take us on a monthly journey to discover new salon friendly techniques that will boost your creativity and expertise. Our ed(you)cation will be here for you in this brand new segment where you can find a full step by step tutorial and article on trending techniques and expert tips. Follow your #indolaselected besties on our social media channels and find the full Ed(you)cation Newsflash on this segment every month. You will have it all! Cut, colour and of course, styling!

április 2020

Main Newsflash Image

BLONDING CRAFT: Modern Placements

Ever wished you could speed up your colour services? Our new freehand technique is for generation INDOLA colourists who want to create transformative looks and save on time! The trend for freehand balayage over foils looks set to continue through 2020. Find out how perfecting your placement will cut appointment times in half and still have clients posting selfies straight from the salon… The beauty of dual application… Now, you can achieve a stunning, stretched-root effect in just two simple stages: First, get creative by painting sections using our Blonde Expert. You can vary the thickness, spacing and the placement of sections to create different effects, according to your client’s dream look! If your client wants a bright look, simply work your way up horizontally, or, for a diffused look, get backcombing those slices! This stage is not for the faint hearted but keep the faith. Once dried, your clients will be amazed to see that the bold stripes blend beautifully after the smudge with a toning service. Next, the smudge. It’s time to use your imagination and customise the result for your client. Either drag the root down in places for a more lived-in balayage look or skip it completely and work in horizontal sections. Blonde specialist and #indolaselected creative squad member, Denis Shefel (@shefeldenis), chooses the PPC shades plus a 4% Developer and then adds Color Transformer with a mixing ratio of 1:1:0.5 to master the smudge technique. Color Transformer converts the PCC shades into a demi-permanent colour to blend out lines seamlessly. It’s such a straight-forward way to tackle this dual application. Visually checking your toner is key, but you can always rely on a perfect colour match and beautiful shine. Watch the tutorial and see our step-by-step guide below for a visual reference. With these simple time-saving techniques, it’s time to mix it up and give your colour business a boost.
Newsflash 2020
Denis' Expert Tip
“Using a demi permanent colour to tone the hair after a freehand balayage application is my go-to technique. It ensures the hair will stay vibrant and shiny until the next appointment”

május 2020

Main Newsflash Image

SZŐKE SZÉPSÉG: Kontúrvonalak

Vicces! Élénk! Merész! Beszéljenek a kontúrvonalak helyetted… Tudjuk, hogy szívesen segítesz a vendégeidnek a legújabb trendek felkarolásában. Idén tavasszal a retró klasszikushoz merész, szőke kontúrokat adunk a friss és drámai összhatás érdekében! Az új évtizedhez új look dukál, és nincs is jobb módja az új időszak megünneplésének a 90-es évekből ismert, arcot keretező melírok újragondolásánál. Visszahozzuk a klasszikus motívumokat, a vendégeid pedig imádni fogják az új sokoldalú és látványos külsejüket. A Ginger Spice-tól Beyoncé-ig – a csíkok mögötti titok! Attól a pillanattól fogva, hogy Ginger Spice először színpadra lépett, a hölgyek az arcot keretező, szőke csíkokat könnyed magabiztossággal és határozottsággal párosítják. A kontúrok ezúttal egy új lehetőséget kínálnak az erős női szerep kifejezéséhez. A merész színek erős üzenetet közvetítenek a belső erőről, ellenállásról és határozottságról. Míg a balayage a bársonyos, finom stílus híve, a látványos tincsek üvöltik magukból, hogy “2020 végre a cselekvés éve lesz”. Nem meglepő, hogy a stílus rekordgyorsasággal hódította meg Amerikát, és különösen népszerű azon hírességek – például Beyoncé – körében, akik mindig is a saját útjukat járták. A díjnyertes fodrász – aki egyban az #indolaselected kreatív csapatának tagja –, Lynndy Rolfe (@hairbylynndy) látta, ahogy a trend eljutott Londonból a világ minden vezető szalonjába. A 8 színmélységnyi világosításhoz és tündöklő színtisztasághoz a Blonde Expert Szőkítőport javasolja, ami erősíti a hajkötéseket és minimalizálja a hajtöredezést. Ez a look nem korlátozódik a szőke melírokra – ideális választás az egyedi, kreatív, az arcot keretező színkontúrok elhelyezéséhez is, azoknak a vendégeknek, akik nyáron trendi lookokra vágynak. Fedezd fel a kontúrvonalakban rejlő lehetőségeket az Ed(you)cation segítségével:
Newsflash 2020
Lynndys szakértői tippje
“Imádom rózsaszínes árnyalatokkal gazdagítani a szőke hajszínt. Adj új lendületet a technikáidnak a trendi árnyalatokkal és alkosd meg a hagyományos melírszolgáltatások vadonatúj világát”

június 2020

Main Newsflash Image

ÁRNYALÓ TECHNIKA: Kreatív keverés és felvitel

A vendéged talán nem is érti, hogy milyen varázslat zajlik le körülette, miközben a székben ül. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk, hiszen az INDOLA csapatának célja, hogy segítsen valóra váltani az álmaidat. Sokan úgy vélik, hogy mindössze szőkítőre van szükségük a látványos eredményekért, ám a titok nyitja az árnyalókban rejlik, hiszen csak így kerülheted el a foltos, rézszínű eredményeket. Ha az árnyalásról van szó, három alapszabályt érdemes betartanod, hogy ne érhessen meglepetés... A duális hajfestés mindig jó választás! Az árnyaló használatával elkerülheted az éles vonalakat, valamint biztosíthatod, hogy a fóliával fedett és szabadon hagyott haj közötti kontraszt sokkal látványosabb és egyenletesebb legyen. Ha extra mélységekre vágysz, használj különböző árnyalókat a duális hajfestéshez. Tapasztald meg a különbséget az előárnyalóval! Ez a titka a tiszta, egyenletes alap megalkotásának, amelyekk tökéletes pasztell mixet készíthetsz. Mindez csak percekbe telik (a haj porozitásától függően), de a hatás maximalizálja a világosítást és hosszan tartó árnyalatokat biztosít. Ismerd meg a festékeket! Az INDOLA szőke hajra szánt termékcsaládja ellenállhatatlan lehetőségeket rejt magában, ezért érdemes részletesen megismerkedni a színkörökkel. Tanuld meg, hogy az árnyalatok hogyan hatnak egymásra, gyakorold a formulák kikeverését, hogy minden vendégednek olyan szőke hajat alkothass, amilyenre vágynak. Ne feledd, hogy a beépített kötéserősítő-technológiánk minimalizálja a töredezést, a vendégeid így jobb állapotú és fényesebb hajat kapnak. Tapasztald meg a különbséget az előárnyalóval! Ez a titka a tiszta, egyenletes alap megalkotásának, amelyekk tökéletes pasztell mixet készíthetsz. Mindez csak percekbe telik (a haj porozitásától függően), de a hatás maximalizálja a világosítást és hosszan tartó árnyalatokat biztosít. Miért nem próbálod ki a Blonde Expert Pastels gyönyörű termékcsaládját, amelyekkel egyedi elemekkel gazdagíthatod a hagyományos melírokat. A kreatív szőke, finom rózsaszín árnyalatú lookonk egy káprázatos példája ennek, amit a díjnyertes fodrász és az #indolaselected kreatív csapatának tagja, Lynndy Rolfe (@hairbylynndy) készített. További tippekért nézd meg az útmutatót lejjebb.
Newsflash 2020
Lynndy szakértői tippje
"Az árnyalásnak mindössze egy arany szabálya van. Mindig azt az alapszínt árnyald, amit látsz, nem pedig azt, amit el szeretnél érni. Ne feledd, hogy az árnyalók nem világosítják a hajat!"

Archive

  • 2020
    • április
    • május
    • június