BLOCKBUSTER BATTLE: A győztes pedig…

Ha 2020, akkor Blockbuster Battle! Idén egy nagyszabású versenyre invitáltuk trénereinket, amelyre az év során bevezetett technikákkal megalkotott lookokkal jelentkezhettek. A világ minden tájáról érkeztek művek, rengeteg tréner osztotta meg velünk a különböző technikákról vallott egyedi elképzeléseit a közösségi médiában. Itt az ideje, hogy bemutassuk a győzteseket! A jelentkezők közül három nyertest választottunk, akik valódi mesterművekkel kápráztattak el minket...

szeptember 2020

Main Newsflash Image

augusztus 2020

Main Newsflash Image

101. VÁGÁS: Hangsúlyos rétegek és modern textúrák

Hány vendéged őrülni egy sokoldalú, dús hatású és textúrált looknak? Az aprólékosan kidolgozott hajviselet megalkotása a vékonyszálú vagy hosszabb hajú vendégeid esetén nehéz feladat lehet. Szerencsére itt vagyunk, hogy segítsük a fiatal INDOLA stylistokat a szárnyaik bontogatásában. Varázsold szebbé a vékonyszálú hajat A vékonyszálú haj több kihívást jelent, de nincs minden remény veszve! Boldogan osztjuk meg veled ezt a vágási technikát, amellyel maximalizálhatod a haj sűrűségének térfogatát és csökkentheted az élettelen haj látszatát. Lepd meg a vékonyszálú hajú vendégeidet az átmenetes, textúrált hajérzettel, ami után már régóta vágyakoznak. A siker titka a két különböző kiemelés alkalmazása... Lapos kiemelés hátul Kezdésként koncentrálj a sűrűbb hajra a fej hátoldalán. Fésüld le az első szekciót a koronától a tarkóig és horizontálisan 90 fokban kiemelve, enyhén diagonálisan fogj rá az ujjaiddal. Ezáltal a legfelső réteg viszonylag rövid marad, miközben lekerül a tömeg a körvonalról. Pár centi széles leválasztásokkal dolgozz végig a fej körül, mindig az előző passzéhoz igazodva. Ne menj tovább annál a pontnál, ahol a haj irányt vált a fül fölött! Magas kiemelés az oldalakon A haj kevésbé sűrű az arcot keretező résznél. Őrizd meg a leválasztás sűrűségét, ahol a hajvonal irányt vált azáltal, hogy 90 fokos, függőleges szögre váltasz. Az elején talán bonyolultnak tűnhet, de az eredmény kárpótolni fog! Fésüld át a hajat, beleérte az előző leválasztást is. Használj egy sokkal erősebb átlós ujj szöget a vágás vezetéséhez, és engedd le a hajat a korábbi leválasztásból. Leválasztásonként haladj és mindig mérd hozzá a tincset a korábbi leválasztáshoz, ahogy az arc felé haladsz. Pompás hosszú rétegezés A hosszú haj vitathatatlanul remek választás, kortól függetlenül. A Superbowl félidejében rendezett műsorért idén két nemzetközi stílusikon volt a felelős, akik mindketten a hosszú, átmenetek hívei, amellyel dús hatást és esést kölcsönöznek a hajuknak. Mi J.Lo és Shakira hosszú, átmenetes hajviseletének titka? A rétegezés a hajhossz és változatosság megtartását kínálja a vendégnek, a haj tömegének csökkentése mellett. A szőke specialista és az #indolaselected kreatív csapatának tagja, Denis Shefel (@shefeldenis) előszeretettel kombinálja a csábító hosszú frufrut a hosszú rétegekkel, amit az áll vonalánál kezd. A haj formázásához körkefét használ, a végső igazítást pedig kúpvassal végzi. A kapott loknikat gyengéden az ujjaival kócolja össze. A vendégek imádják a finom esést, amit az aprólékosan kidolgozott vágás eredményez. Még azok is, akik nem szeretnek vagy tudnak sok időt a hajukkal tölteni, képesek újraalkotni ezt a lookot, és élvezhetik a dús és textúrált hatást a szalonlátogatások között!
Newsflash 2020
Denis szakértői tippje
"Mindig finomíts a vágáson a hajszárítást követően. Így pontosan láthatod, hogy milyen apró változtatásokra van szükség a makulátlan végeredmény érdekében"

július 2020

Main Newsflash Image

101. VÁGÁS: Hétköznapi egyenes

100 éve már, hogy az éles, egyhossz bob frizura meghódította a világot, a stílus viszont a mai napig nők ezreinek szívét dobogtatja meg, akik nem tudtak ellenállni ennek az egyszerű, mégis sokoldalú hajviseletnek. Épp úgy, ahogy az elődei a ’60-as években, a Z-generáció körében hódító bob egyet jelent a sokoldalú, dús hatású és kellemes esésű hajviselettel. Mióta az angol énekes és az YSL Beauty arca, Dua Lipa berobbant a köztudatba, ragaszkodik a bob frizurájához, bár a hossz, választék és szín változtatásával mindig tud újat mutatni. A legutóbbi egyenes bob frizurája és lekerekített frufruja óriásit szólt a párizsi divathéten, bebizonyítva, hogy ez a szakértelmet igénylő vágás a mai napig képes magára vonni a média és a szakma figyelmét! Egyértelmű, hogy ez az örök favorit még hosszú időn át sokak kedvence lesz, és bár minden bizonnyal a vendégeidnek nem kell minden nap kiigazítanod a bob vágását (ahogy azt az amerikai Vogue korábbi főszerkesztője, Anna Wintour terjesztette), megéri finomítani a vágási technikádat ezen a téren is! A precíziós vágás magabiztos használata alapvető fontosságú a visszatérő vendégek érdekében! Egyesítettük az erőinket az #indolaselected kreatív csapatának tagjával, Lynndy Rolfe-fal (@hairbylynndy), hogy segítsünk az igazán szemrevaló egyhossz vágások és bob formák megalkotásában. A kulcs az egyenesség Néha igencsak nehéz megőrizni a végletekig egyenes hajvonalat a vágás során, főleg, ha közben a vendéged mondanivalójára is figyelsz. Ezek a mi jól bevált tippjeink, amelyekkel te is tökélyre fejlesztheted a bob hajviselethez szükséges vágási technikádat. Fésüld át alaposan! Fésüld le a hajat, törekedj arra, hogy minél természetesebbnek hasson. Ha el szeretnéd kerülni az átmeneteket, amik a haj felfésülésével adódhatnak, tartsd egyenesen az ujjaidat a vágás során, ha pedig tudod, használj fésűt, hiszen ezzel csökkentheted a feszültséget, a haj pedig nem szárad meg hamarabb, mint az alatta lévő leválasztás. Nézz lejjebb! Hacsak vendéged nem rendkívül magas vagy nem szeretne végig állva lenni a vágás ideje alatt, akkor szemmagasság alatt kell vágnod a haját. Ne feledd Lynndy hasznos tanácsát: „Mindig legyél nagyon óvatos a szemmagasság alatti vágáskor. A haj húzása fokozódást eredményez, amit feltétlen el kell kerülni!” Ne kövesd a vezetőpasszét! Az egyik hiba, amit a leggyakrabban elkövetnek, hogy a következő leválasztást a vezetővonalhoz igazodóan próbálják vágni. Fontos, hogy a következő passzét mindig az alsó élénél vágd. Így elkerülheted a fokozódást és jobb eredményt kapsz a hajszárítást követően. Ne felejtsd el hátravezetni a hajat, hogy előrefelé mind egyre nagyobb tömeget kaphass. Bár ezek a technikák egyszerűnek tűnnek, mégis fantasztikus eredményeket érhetsz el velük a szárítást és formázást követően. Garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!
Newsflash 2020
Lynndy szakértői tippje
"A testtartástól függően változhat a prezíciós vágás. Győződj meg arról, hogy megfelelő helyzetben vagy a vágás elkészítésénél."

június 2020

Main Newsflash Image

ÁRNYALÓ TECHNIKA: Kreatív keverés és felvitel

A vendéged talán nem is érti, hogy milyen varázslat zajlik le körülette, miközben a székben ül. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk, hiszen az INDOLA csapatának célja, hogy segítsen valóra váltani az álmaidat. Sokan úgy vélik, hogy mindössze szőkítőre van szükségük a látványos eredményekért, ám a titok nyitja az árnyalókban rejlik, hiszen csak így kerülheted el a foltos, rézszínű eredményeket. Ha az árnyalásról van szó, három alapszabályt érdemes betartanod, hogy ne érhessen meglepetés... A duális hajfestés mindig jó választás! Az árnyaló használatával elkerülheted az éles vonalakat, valamint biztosíthatod, hogy a fóliával fedett és szabadon hagyott haj közötti kontraszt sokkal látványosabb és egyenletesebb legyen. Ha extra mélységekre vágysz, használj különböző árnyalókat a duális hajfestéshez. Tapasztald meg a különbséget az előárnyalóval! Ez a titka a tiszta, egyenletes alap megalkotásának, amelyekk tökéletes pasztell mixet készíthetsz. Mindez csak percekbe telik (a haj porozitásától függően), de a hatás maximalizálja a világosítást és hosszan tartó árnyalatokat biztosít. Ismerd meg a festékeket! Az INDOLA szőke hajra szánt termékcsaládja ellenállhatatlan lehetőségeket rejt magában, ezért érdemes részletesen megismerkedni a színkörökkel. Tanuld meg, hogy az árnyalatok hogyan hatnak egymásra, gyakorold a formulák kikeverését, hogy minden vendégednek olyan szőke hajat alkothass, amilyenre vágynak. Ne feledd, hogy a beépített kötéserősítő-technológiánk minimalizálja a töredezést, a vendégeid így jobb állapotú és fényesebb hajat kapnak. Tapasztald meg a különbséget az előárnyalóval! Ez a titka a tiszta, egyenletes alap megalkotásának, amelyekk tökéletes pasztell mixet készíthetsz. Mindez csak percekbe telik (a haj porozitásától függően), de a hatás maximalizálja a világosítást és hosszan tartó árnyalatokat biztosít. Miért nem próbálod ki a Blonde Expert Pastels gyönyörű termékcsaládját, amelyekkel egyedi elemekkel gazdagíthatod a hagyományos melírokat. A kreatív szőke, finom rózsaszín árnyalatú lookonk egy káprázatos példája ennek, amit a díjnyertes fodrász és az #indolaselected kreatív csapatának tagja, Lynndy Rolfe (@hairbylynndy) készített. További tippekért nézd meg az útmutatót lejjebb.
Newsflash 2020
Lynndy szakértői tippje
"Az árnyalásnak mindössze egy arany szabálya van. Mindig azt az alapszínt árnyald, amit látsz, nem pedig azt, amit el szeretnél érni. Ne feledd, hogy az árnyalók nem világosítják a hajat!"

május 2020

Main Newsflash Image

SZŐKE SZÉPSÉG: Kontúrvonalak

Vicces! Élénk! Merész! Beszéljenek a kontúrvonalak helyetted… Tudjuk, hogy szívesen segítesz a vendégeidnek a legújabb trendek felkarolásában. Idén tavasszal a retró klasszikushoz merész, szőke kontúrokat adunk a friss és drámai összhatás érdekében! Az új évtizedhez új look dukál, és nincs is jobb módja az új időszak megünneplésének a 90-es évekből ismert, arcot keretező melírok újragondolásánál. Visszahozzuk a klasszikus motívumokat, a vendégeid pedig imádni fogják az új sokoldalú és látványos külsejüket. A Ginger Spice-tól Beyoncé-ig – a csíkok mögötti titok! Attól a pillanattól fogva, hogy Ginger Spice először színpadra lépett, a hölgyek az arcot keretező, szőke csíkokat könnyed magabiztossággal és határozottsággal párosítják. A kontúrok ezúttal egy új lehetőséget kínálnak az erős női szerep kifejezéséhez. A merész színek erős üzenetet közvetítenek a belső erőről, ellenállásról és határozottságról. Míg a balayage a bársonyos, finom stílus híve, a látványos tincsek üvöltik magukból, hogy “2020 végre a cselekvés éve lesz”. Nem meglepő, hogy a stílus rekordgyorsasággal hódította meg Amerikát, és különösen népszerű azon hírességek – például Beyoncé – körében, akik mindig is a saját útjukat járták. A díjnyertes fodrász – aki egyban az #indolaselected kreatív csapatának tagja –, Lynndy Rolfe (@hairbylynndy) látta, ahogy a trend eljutott Londonból a világ minden vezető szalonjába. A 8 színmélységnyi világosításhoz és tündöklő színtisztasághoz a Blonde Expert Szőkítőport javasolja, ami erősíti a hajkötéseket és minimalizálja a hajtöredezést. Ez a look nem korlátozódik a szőke melírokra – ideális választás az egyedi, kreatív, az arcot keretező színkontúrok elhelyezéséhez is, azoknak a vendégeknek, akik nyáron trendi lookokra vágynak. Fedezd fel a kontúrvonalakban rejlő lehetőségeket az Ed(you)cation segítségével:
Newsflash 2020
Lynndys szakértői tippje
“Imádom rózsaszínes árnyalatokkal gazdagítani a szőke hajszínt. Adj új lendületet a technikáidnak a trendi árnyalatokkal és alkosd meg a hagyományos melírszolgáltatások vadonatúj világát”

április 2020

Main Newsflash Image

BLONDING CRAFT: Modern Placements

Ever wished you could speed up your colour services? Our new freehand technique is for generation INDOLA colourists who want to create transformative looks and save on time! The trend for freehand balayage over foils looks set to continue through 2020. Find out how perfecting your placement will cut appointment times in half and still have clients posting selfies straight from the salon… The beauty of dual application… Now, you can achieve a stunning, stretched-root effect in just two simple stages: First, get creative by painting sections using our Blonde Expert. You can vary the thickness, spacing and the placement of sections to create different effects, according to your client’s dream look! If your client wants a bright look, simply work your way up horizontally, or, for a diffused look, get backcombing those slices! This stage is not for the faint hearted but keep the faith. Once dried, your clients will be amazed to see that the bold stripes blend beautifully after the smudge with a toning service. Next, the smudge. It’s time to use your imagination and customise the result for your client. Either drag the root down in places for a more lived-in balayage look or skip it completely and work in horizontal sections. Blonde specialist and #indolaselected creative squad member, Denis Shefel (@shefeldenis), chooses the PPC shades plus a 4% Developer and then adds Color Transformer with a mixing ratio of 1:1:0.5 to master the smudge technique. Color Transformer converts the PCC shades into a demi-permanent colour to blend out lines seamlessly. It’s such a straight-forward way to tackle this dual application. Visually checking your toner is key, but you can always rely on a perfect colour match and beautiful shine. Watch the tutorial and see our step-by-step guide below for a visual reference. With these simple time-saving techniques, it’s time to mix it up and give your colour business a boost.
Newsflash 2020
Denis' Expert Tip
“Using a demi permanent colour to tone the hair after a freehand balayage application is my go-to technique. It ensures the hair will stay vibrant and shiny until the next appointment”

Archive

 • 2020
  • szeptember
  • augusztus
  • július
  • június
  • május
  • április
newsflash_winner_henrik530x734

#BLOCKING – Henrik Halasi (@halasihenrik)

Halasi Henrik Várpalotán született és 2003 óta dolgozik fodrászként. 2017 óta az INDOLA Professional Team tagja. Trénerként szerzett óriási szakértelmét felhasználva Henrik a saját #blocking technikájához egymással éles kontrasztban álló árnyalatokat választott a dús hatású, dimenziós look érdekében. A teljes oktatóvideót megtekintheted az alábbi linken:


newsflash_winner_elena530x734

#COLOURMELTING – Elena Lomakina (@aljona_lomakina)

Ha a #colormelting-ről van szó, a szentpétervári tréner, Elena egészen új szintre emelte a technikai kiválóságot a makulátlan, tövektől végekig tartó finom átmeneteivel. Nem meglepő, hogy Elena az orosz fodrászdíj finalistája volt 2018-ban és 2019-ben is. Nézd meg az alábbi linken keresztül, hogyan alkotta meg Elena a lookot:


newsflash_winner_aleksandr 530x734

#PANELLING – Aleksander Nikolaev (@_alexhair_)

A szentpétervári Aleksander szakított a hagyományokkal és a látványos színelhelyezések segítségével lenyűgöző színpalettát alkotott. A hajfestésre specializálódott szakember keze közül mindig káprázatos végeredmények kerülnek ki. Az alábbi linken keresztül te is megnézheted a look megalkotásának menetét: